SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landskrona Simsällskap
Simning för alla
Tävlings & Träningsinfo

Så här går det till att tävla simning för LS
Här kommer en lathund om hur det går till att tävla i LS. Här kommer finnas en förklaring från Anmälan till Avbad och allt där i mellan.
 
Anmäla sig till en tävling
 
I grupperna så anmäler ansvarig tränare simmarna till tävlingar utan att skicka ut ett mail innan. Utan här är det upp till varje simmare/förälder att kontakta tränaren en månad innan tävling om simmaren inte kan vara med på en tävling.
Här räknar tränaren med att simmaren och föräldern har koll på tävlingskalendern.
 
När sen anmälan är gjord så inväntar tränarna en startlista som brukar publiceras på livetiming.se. Utifrån denna så gör då tränaren ett PM.
PM:
Ett PM är en lapp där viktig information om respektive tävling finns.
På ett PM så hittar ni bland annat information om datum, plats, tävlingstider, tränare på plats, vad simmaren ska simma på tävlingen och information om lunch eller logi.
 
Nu är det dags för tävlingen då är det viktigt att tänka på följande saker.
Komma i god tid:
Ofta så är det väldigt mycket folk på tävlingar så om simmaren och föräldrarna vill få plats att sitta ner så passa på att komma i god tid.
Det är också bra att komma i god tid när man ska simma in för då är det inte lika många simmare i vattnet.
Vilka kläder ska man ha med sig?:
Om man ska simma fler en ett lopp så är det bra om man har med sig minst två handdukar samt två till tre par simkläder.
Detta för att man ska slippa gå runt och frysa och vara kall i simhallen.
Tänk på att om man använder badmössa så tävlar man i en LS badmössa. Dessa går att köpa i LS kiosk.
Vi vill också att man ska ha med sig en LS t-shirt, ett par byxor eller shorts samt ett par skor som man kan värma upp i.
Lunch:
Information om lunch finns alltid i PM.
LS försöka styra upp och bjuda på lunch till de simmare som simmar för och eftermiddag så ofta LS har möjlighet att göra det.
Efter varje lopp:
När man har gått i mål efter sitt tävlingslopp så vill tränarna (om inget annat är bestämt) att simmarna först och främst kommer till tränaren för att få feedback. Även om det inte skulle ha gått så bra som man hade velat så vill tränarna att man ska komma till tränaren och få feedback.
Strykningar:
Om man helt plötsligt blir sjuk eller om man har fått förhinder att vara med på en tävling så är det otroligt viktigt att höra av sig till sin tränare så han/hon kan stryka simmaren från tävlingen.
Om man simmar på lördag förmiddag så vill vi ha in era strykningar senast 14:00 på fredagen.
Om man simmar på lördag eftermiddag så vill vi ha in era strykningar senast 10:00 på lördagen.
Om man simmar på söndag förmiddag så vill vi ha in era strykningar senast 16:00 på lördagen.
Om man simmar på söndag eftermiddag så vill vi ha in era strykningar senast 10:00 på söndagen.
Detta är viltigt viktigt eftersom det kostar klubben pengar för varje anmälning och för varje tombana som uppstår pga ej strukna simmare.
Diskvalificering:
När simmaren har gjort något som bryter mot tävlingsreglerna (ex. en hand i vändningen på bröstsim) så diskas simmaren från loppet. Detta betyder att tiden som simmaren fick inte gälls och att i resultatlistan så står det ett DSQ vid simmarens namn istället för en tid.
När en simmare blir diskad så är det extra viktigt att simmaren pratar med sin tränare för att få hjälp med vad han/hon kunde gjort för att inte ha blivit diskad.
Föräldrarnas uppgift på en tävling:
En simmare kommer att behöva allt stöd som han/hon kan få, och det är här ens föräldrar kommer in i bilden. En förälder ska vara en posivit kraft som hjälper och stöttar sitt barn både när det har gått bra och när det har gått mindre bra.
Föräldrarnas uppgifter är att hjälpa tränarna att påminna simmarna om att äta, byta och och hålla sig varma.
 
Nu är tävlingen slut och det är dags att åka hem. Tänk på att det är viktigt att sova och äta gott på kvällen efter en tävling så man laddar om batteriet till en ny dags tävling eller en dag i skolan.
 
 
 
Simmartermer:
 
Insim: Detta är uppvärmning i vattnet. Tränarna vill att simmarna kommer i god tid och får simma in i tävlingsbassängen.
 
Avbad: Detta är nervärmning (man hoppar i en annan bassäng och simmar några längder för att återhämta kroppen snabbare efter varje lopp)
 
Start: Detta är den tid då första loppet på varje pass startar.
 
Heat: Ett heat är det gäng som simmaren tävlar tillsammans med.
 
Gren: En gren är vilken distans och vilket simsätt som tävlas på. (ex. gren 4 är 50 meter bröstsim) i varje gren så finns det heat.
 
 
 
 
 
Sponsorer