Landskrona Simsällskap
Simning för alla
Tävlings & Träningsinfo

Landskrona Simsällskaps Tävlingsverksamhet
Under denna fliken kommer det att finnas tävlings PM, träningsscheman för alla lov samt kontaktuppgifter till samtliga tränare.

Vi kommer även att lägga upp matnyttig information som handlar om träning, kost och andra spännande ämnen.

Välkomna till LS tävlingsverksamhet
Svenskt Grand Prix
2023-03-13 10:42

Oskar Hoff slutade på en tredje plats på 50 och 100 fjärilsim vid Svenskt Grand Prix i Kungsbacka i helgen. Oskar var snabbaste svensk på båda distanserna. Årets tävling var av mycket hög klass med simmare från England, Danmark och Nederländerna.

17-årige Ted Nilsson gjorde en mycket fin B-final på 200 frisim när han sänkte sitt personliga rekord med 2,5 sekunder till 1:55.94. Ted var tredje snabbaste svensk på tävlingen och slutade på tionde plats totalt.

Elin Johannesson hamnade på 11:e plats på 800 frisim med 9:39.17.

Lucas Lindblom simmade 200 bröstsim på 2:24.00 och tog sig till en B-final där han slutade på 12:e plats. Det blev samma placering på 800 frisim med nya personliga rekordet 9:05.53.

Christoffer Dellhede blev 12:e man på 50 ryggsim efter en B-finalsimning på 28.18.
Lunch vid tävling 2023
2023-01-26 13:34

Hej!Med start 2023 kommer vi att ändra förfarandet gällande gratis lunch vid simtävlingar där simmaren simmar både för- och eftermiddag. Vi kommer att införa en mer flexibel lösning där vi beslutar, gällande om LS ordnar gratis lunch eller ej, för varje tävling för sig. Om LS ej ombesörjer lunch så är det upp till varje simmare att ordna något eget. Tydlig info om vad som gäller för aktuell tävling kommer att stå angivet i PM som skickas ut ca en vecka före tävlingsstart.Anledningen till denna förändring är att vi inte alltid upplever att lunchen gynnar simmarens prestation. Utbudet är inte alltid näringsmässigt optimalt och tiden är ibland väldigt knapp för att hinna ta sig fram och tillbaka till lunchserveringen.VänligenDavid SöderstjernaChefstränare Landskrona Simsällskap

Emelie Ek-Wärn tilldelad ungdomsstipendium
2023-01-20 13:12

Emilie Ek-Wärn har blivit tilldelad LISAs ungdomsstipendium för sina prestationer under det gångna året. Prisutdelningen kommer att ske under LISAS årsmöte den 6/3.

Stort grattis!

Sum-sim riks
2022-12-21 09:54

Landskrona Simsällskap hade åtta simmare på plats vid Sum-sim Riks (svenska ungdomsmästerskapen) i Helsingborg 16-18/12. Landskrona slutade på tionde plats i medaljligan med tre guld.

Ted Nilsson tog hem tre titlar efter personliga rekord på 50 fjärilsim (25.50), 100 frisim (51.68) och 200 frisim (1.:53.53). Det blev dessutom en fjärdeplats på 400 frisim strax över pers. Ted har haft en intensiv höst med SM och Nordiska Juniormästerskapen bakom sig de närmaste veckorna. Väldigt starkt att höja nivån ytterligare ett steg på Sum-sim.

Axel Wergeland slog även han personliga rekord på 50 rygg med 27.66, 100 rygg 59.76 och 200 rygg 2:14.45. Bästa placeringen kom på 100 ryggsim där han sänkte sitt pers med nästan två seklunder och slutade sexa.

Emma Maric simmade 200 frisim på 2:12.66 och hamnade på tionde plats. Hon simmade även 100 bröstsim på 1:17.62 och 100 frisim på 1:00.81, hon blev 12:e tjej i landet på båda distanserna.

Maja Jensen blev 11:e tjej på 200 fjärilsim med 2:37.63. My Petersson simmade samma distans och slutade på 13:e plats med 2:39.16.

Moa Ekberg simmade 100 frisim på 1:00.59, strax över personliga rekordet. Tidn räckte till en delad 13:e plats.

Moa och My simmade även 100 fjärisim där de slutade på 14:e resp. 15:e plats med 1:07.18 och 1:08.66.

KIllarnas lagkappslag på 4x100 frisim hamnade på 14:e plats med 3:45.84. I laget simmade Axel Wergeland på 54.45 (pers), Vilmer Johansson Rönqvist 59.79, Henry Palm 1:00.50 och Ted Nilsson 51.10.