SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landskrona Simsällskap
Simning för alla

Minisim
När barnen har fyllt 2år erbjuds minisim.
Barnet simmar tillsammans med en vuxen eller förälder vid ett badtillfälle på 25 minuter per vecka under en 12 veckors period.
Under lektionstid vägleds ni av en utbildad instruktör som går igenom övningar som syftar till att skapa glädje, trygghet och säkerhet i vattnet.
Undervisningen bedrivs i lilla bassängen på Läktarbadet i Landskrona som under dagarna vi har Minisim är lite extra uppvärmd till 33 - 34 grader.
 
Grupper:
I vår 2års grupp och vår 3-4års grupp finns inga krav att man skall ha gått på babysim eller så innan, dessa grupper är till för alla. 
Inga förkunskaper krävs.
 
Vår MiniBaddare är en fortsättnings grupp för de barn som har en termin kvar i Minisim innan Simskolan väntar. Förkunskap:
* gått minst en termin Minisim hos oss innan
* snart ska fylla 4år (inom 4 månader) dvs. har en termin kvar i Minisimmet innan Simskolan väntar.
 

Så här arbetar vi:
Här jobbar vi upp barnens kärlek till vattnet genom olika sånger, lekar och övningar för att lära dem grunderna i simningen.

Barnet tillsammans med en förälder är i vattnet med en utbildad instruktör.

Genom enskilda och gruppövningar så får barnet utmana sig själva samt träffa andra barn.
För den äldre gruppen börjar vi så smått med övningar som innebär att barnen måste släppa föräldern och vara med instruktören själv korta stunder, detta i förberedelse inför Simskolan där barnen är själva i vattnet med instruktören.
I MiniBaddaren jobbar vi ännu mer mot att barnen ska vara självständiga i vattnet, föräldrarna är fortfarande med varje lektion men vi utmanar i större utsträckning på självständigheten för kommande termin i Simskolan.
 

 

Anmälan till kurs:
För att kunna anmäla sig till någon av våra kurser behöver barnet ha en profil med namn, adress mm i vårt bokningssystem.
I Baby -och Minisim behöver även den/de föräldrar som simmar med barnet ha en profil, bokningen görs dock i barnets namn.
 
Nästa kurs: 
Hösten 2023
Nästa kurs har start vecka 35 2023. 
Bokningen kommer att öppna för aktiva medlemmar den 14/8
För nya medlemmar kommer bokningen att öppna den 16/8
 
Bokningsschema Hösten 2023 - Blir synligt så fort planeringen är klar
 
Ibland är det inte helt självklart hur man skapar en profil, vi har därför satt ihop en lathund.
 
Familjemedlemskap krävs för alla i vår Minisimsverksamhet. Denna är 400:-- och betalas en gång per kalender år (sep-aug)
Notera att bokningen görs i barnets namn men även den/de föräldrar som ska simma med barnet måste ha en profil i vårt bokningssystem som fungerar som vårt medlemsregister.
 
Sponsorer
Friluftsbaden