SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landskrona Simsällskap
Simning för alla

Landskrona Simsällskap grundades redan 1906 och har idag ca 1 300 medlemmar. LS verksamhet vänder sig till hela åldersspannet och sträcker sig från bebissim för de minsta barnen upp till mastersgruppen där vuxna simmar och tränar utan någon övre åldersgräns. Basen i LS verksamhet är simskolan där vi varje år lär närmare 1000 barn att simma. Simkunnigheten är en viktig kugge i LS verksamhet och vårt ändamål är att väcka intresse för och höja simidrotten samt utbreda kunskap kring simning och livräddning.   

 

LS bedriver en stor och framgångsrik tävlingsverksamhet med många tävlande simmare från små barn till vuxna landslagssimmare. LS framgångar i bassängen har resulterat i flera SM, JSM och Sum-sim medaljer de senaste tio åren. Vi kan bland annat titulera oss svenska seniormästare i lagkapp 2023 samt juniormästare i lagkapp 2017, 2018 och 2019. LS blev sjätte bästa klubb i landet vid SM i Umeå 2023.   

Oskar Hoff har vunnit flera individuella SM-guld på ryggsim, bröstsim, fjärilsim och medley. Han har representerat svenska seniorlandslaget vid flera EM och VM, både i lång och kort bassäng. Vid EM i Kazan 2021 slog han Lars Frölanders 20 år gamla svenska rekord på 50 fjärilsim med tiden 22.95. En tid som han sedan sänkt vid flera tillfälle till dagens 22.58, en tid som räckte till en final och åttondeplats vid EM i Bukarest 2023. Oskar har även svenskt rekord på 50 fjäril i 50 metersbassäng. Rekordtiden 23.49 sattes vid Mare Nostrum i Canet 2023.

Under 2023 har LS haft fyra landslagsrepresentanter. Utöver Oskars landslagsuppdrag har Emil Hassling och Linus Kahl deltagit vid U23 i Dublin. Emil tillsammans med Ted Nillson deltog även vid Nordiska Mästerskapen i Tartu.

 

Historiskt sett blev Pensé Andersén föreningens första svenska mästare när hon vann SM på 200 ryggsim 1978. Hon slog även ett svenskt rekord på samma distans 1980. Joakim Dahl var framgångsrik i bassängerna kring milleniumskiftet då han bland annat blev indivuduell 10:a på VM och 8:a på EM på 100 fjärilsim. Joakim var även med och vann ett EM-guld i lagkapp. På tränarsidan startade den förra förbundskaptenen Hans Chrunak sin bana som tränare i LS på 60-, 70- och 80-talet. 

 

LS är känd som en kompetent tävlingsarrangör med flera uppskattade SM/JSM och Sum-sim arrangemang bakom sig. Vi arrangerar även årliga, populära och välbesökta sommartävlingar genom Citadellsim, LH-games (tillsammans med Helsingborg Sim) och Swim For Life. 

 

LS Historik
 
Sponsorer